Kategorier
Ikke-kategoriseret

Hvad er et høreapparat?

Et høreapparat er en lille elektronisk enhed, som du har på i eller bag øret. Det gør nogle lyde højere, så du kan høre dem bedre. Høreapparater genopretter ikke den normale hørelse. De hjælper folk, der har problemer med at høre, især i gruppesituationer. Høreapparater kan også hjælpe folk, der har svært ved at forstå tale. Folk kan få brug for høreapparat i København, da der er mere larm end andre steder.

Der findes forskellige typer høreapparater, som klassificeres efter, hvordan de fungerer, og hvor de sidder på eller i øret. Hvilken type høreapparat du har brug for, afhænger af graden og årsagen til dit høretab samt af din livsstil og dine personlige præferencer.

Høreapparater findes i mange former og størrelser. Nogle er meget små, og andre er større. Der findes også forskellige typer, der passer i forskellige typer af høretab. Nogle mennesker har kun brug for et høreapparat på det ene øre, kaldet et monauralt høreapparat, mens andre har brug for to høreapparater, kaldet binaurale høreapparater. Hvis du bærer briller, kan du overveje et høreapparat, der passer bag øret og hægtes på over øret, fordi det er mindre sandsynligt, at det vil forstyrre dine briller.

I København er der meget larm fra biler og andet larm fra bylivet. Derfor kan det være smart at undersøge din hørelse, hvis du begynder at opleve problemer med din hørelse. Et høreapparat København behøver ikke at være enormt dyrt bare fordi, at man søger hjælp i storbyen.

Hvordan fungerer høreapparater?

Høreapparater gør lydene højere, så de er lettere at høre. Høreapparater kan også reducere baggrundsstøj. Der findes forskellige typer høreapparater, og hver type fungerer forskelligt. Alle høreapparater har tre grundlæggende dele: En mikrofon til at opfange lyden, en forstærker til at gøre lyden højere og en højttaler til at sende lyden ind i dit øre

Nogle høreapparater har også en fjerde del, der kaldes en telespole. Det hjælper dig med at høre bedre i telefonen og på steder, hvor der er meget baggrundsstøj, f.eks. på restauranter eller ved sociale arrangementer. Høreapparater, der kun har en mikrofon, kaldes høreapparater uden telespole.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et høreapparat?

Hvis du har problemer med at høre, skal du bestille en tid hos en audiolog. En audiolog er en sundhedsperson, der har specialiseret sig i at diagnosticere og behandle høretab. Under aftalen vil audiologen spørge om din sygehistorie og dine symptomer. Audiologen vil også foretage en fysisk undersøgelse af dine ører og vurdere, om du skal have et høreapparat.
Læs mere om høreapparat København her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *