Kategorier
Kroppen & sundhed

Alt, hvad du behøver at vide om Rectus Diastasis

Ved du, hvad rectus diastase er? Mange mennesker har ingen idé om, hvad dette udtryk betyder, selv om det er en forholdsvis almindelig tilstand. Opdelte mavemuskler, eller rectus diastase, er en adskillelse af de to muskelgrupper, der udgør rectus abdominis. Dette kan forårsage smerter i lænden, dårlig kropsholdning og andre problemer. I dette blogindlæg vil vi diskutere alt, hvad du har brug for at vide om rectus diastase!

Hvad er rectus diastase

Rectus diastase er en adskillelse af de to muskelgrupper, der udgør rectus abdominis. Dette kan forårsage lændesmerter, dårlig kropsholdning og andre problemer.

Symptomerne på rectus diastase omfatter:

– Lændesmerter

– Dårlig kropsholdning

– Åndedrætsbesvær

– Udspilet navle

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, er det vigtigt at opsøge en læge for at afgøre, om du har rectus diastase.

Hvordan ved jeg, om jeg har rectus diastase?

Der er flere måder at afgøre, om du har rectus diastase på. En måde er at måle afstanden mellem dit skamben og navlen. Hvis denne måling er mere end to tommer, kan du have rectus diastase.

En anden måde at afgøre, om du har rectus diastase, er ved at lægge dig på ryggen med bøjede knæ. Placer dine fingre over navlen og prøv at mærke, om musklerne er adskilt. Hvis du kan mærke et mellemrum, kan du have rectus diastase.

Hvad er årsagen til rectus diastase?

Der er flere faktorer, der kan bidrage til rectus diastase. En faktor er graviditet. Efterhånden som barnet vokser, strækkes og adskilles mavemusklerne. Denne adskillelse forbedres normalt efter fødslen, men i nogle tilfælde forbedres den ikke helt.

Hvordan man afgør, om man har Rectus diastase

Der er flere måder at afgøre, om du har rectus diastase på. En måde er at måle afstanden mellem dit skamben og din navle på. Hvis dette mål er mere end to tommer, kan du have rectus diastase.

En anden måde at afgøre, om du har rectus diastasis, er at ligge på ryggen med bøjede knæ. Placer dine fingre over navlen og prøv at mærke, om musklerne er adskilt. Hvis du mærker et mellemrum, kan du have rectus diastase.

Hvad er årsagen til rectus diastase?

Der er flere faktorer, der kan bidrage til rectus diastase. En faktor er graviditet. Efterhånden som barnet vokser, strækker og adskiller mavemusklerne sig. Dette separationen forbedres normalt efter fødslen, men i nogle tilfælde forbedres den ikke helt.

Hvordan ved jeg, om jeg har rectus diastase?

Der er flere måder at afgøre, om du har rectus diastase på. En måde er at måle afstanden mellem dit skamben og din navle. Hvis denne måling er mere end to tommer, kan du have rectus diastase.

En anden måde at afgøre, om du har rectus diastasis, er at ligge på ryggen med bøjede knæ. Placer dine fingre over navlen og prøv at mærke, om musklerne er adskilt. Hvis du mærker et mellemrum, kan du have rectus diastase.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *