Kategorier
Kroppen & sundhed

En lille historie om høreapparatet

Høreapparatet har en lang og interessant historie. Det menes, at det første høreapparat blev skabt i begyndelsen af 1600-tallet af en mand ved navn Johann Symphonius. Han designede en træ-øretrompet til at forstærke lyden for folk med høretab.

I 1800-tallet begyndte høreapparater at blive mere sofistikerede. I 1827 opfandt Charles Blakey kulstofmikrofonen, som blev brugt i de tidlige høreapparater. I 1876 opfandt Miller Reese Hutchison det første elektriske høreapparat. Og i 1898 opfandt Graham Bell telefonen, som senere også blev brugt i høreapparater.

Det moderne høreapparat blev opfundet i 1937 af en mand ved navn Earl Peters. Han skabte det første høreapparat, der kunne bæres i øret.

I dag findes der mange forskellige typer og mærker af høreapparater. Og de fortsætter med at udvikle sig og bliver mere sofistikerede hvert år.

Hvis du er på udkig efter et høreapparat i København, er der mange muligheder for dig. Der er flere høreapparatcentre i København, der kan hjælpe dig med at finde det perfekte apparat til dine behov. Der er også mange onlineforhandlere, der sælger høreapparater, så du kan shoppe rundt og sammenligne priser, før du foretager et køb.

De forskellige typer af høreapparater på markedet

Der findes mange forskellige typer høreapparater på markedet i dag. Hvilken type høreapparat du vælger, afhænger af dine individuelle behov og præferencer.

Den mest almindelige type høreapparat er et bag-øret-apparat (BTE). Denne type høreapparat passer over toppen af dit øre og strækker sig ned bagved det. BTE-høreapparater er behagelige at have på og kan nemt skjules under håret, så det ikke lægges mærke til.

En anden populær type høreapparat er ITE-apparatet (in-the-ear). Disse apparater passer direkte ind i din øregang og er mindre synlige end BTE-apparater. ITE-høreapparater kan tilpasses, så de passer til din hudfarve eller hårfarve, hvilket gør dem næsten usynlige. På den måde skal du ikke tænke over, om andre ser dem.

Hvad du kan forvente, når du får et nyt høreapparat

Hvis du aldrig har haft et høreapparat før, undrer du dig måske over, hvad du kan forvente. Her er nogle ting, du bør vide:

– Høreapparater kan tage noget tid at vænne sig til. Det kan tage et par uger eller endda måneder, før du vænner dig til følelsen af at bære et høreapparat.

– Høreapparater kan hjælpe dig med at høre bedre, men de genopretter ikke din hørelse til det normale.

– Høreapparater kræver regelmæssig vedligeholdelse og pleje. Du skal rengøre dem regelmæssigt og få dem kontrolleret af en professionel med nogle måneders mellemrum.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *